Németország lakossága (trenkaa)This is a featured page

-Németország lakossága:
Németország Európa második legnépesebb országa 82 431 390 lakosával. Fővárosa Berlin a legnépesebb Németországban közel 3.5 millió lakosával. Egész területén kb. 7.3 millió külföldi állampolgár él. Ezek közül már sokan német állampolgárnak számíthatnának a bevándorlási törvény megváltoztatása óta. Kb. kétharmaduk több mint 7 éve él Németországban, ezzel elnyerve a német állampolgárságot.

-Bevándorlók:
Németország bevándorlóinak élén a törökök állnak csaknem 2 millióan. Ezen kívül egyre növekszik az indiai, afrikai és kínai bevándorlók száma. Továbbá nagy létszámban vannak szláv és olasz vendégmunkások. A vendégmunkások igen nagy része sorolható/részét sorolhatnánk a német állampolgárok közé a német bevándorlási törvény értelmében, mivel 7. Németországban töltött év után német állampolgárnak tekinthetők. Aki Németországban született szintén állampolgár lehet.

-Vallás:
Németországból közismert esemény, hogy a II. világháborúban megesett zsidó üldözés, de zsidók a mai napig élnek Németországban. A legelterjedtebb vallás a keresztény vallás. Ebből is a protestáns és akatolikus. A nagy mennyiségű török bevándorló miatt sok muszlim vallású lakos is van. A legtöbben a Német Evangelikus Egyház tagjai.

-Iskolázottság, munka:
Németország egy Pisa-i felmérésen messze Magyarország alatt teljesített egy felmérésen, amely iskolázotságot kutatott Európában. Ettől függetlenül az egyetemek jóval fejlettebbek és már a négy(4!!!) általános után is több választási lehetőség van a továbbtanulásra. A diákok járhatnak gimnáziumba 12-es korukig, innen kerülnek ki a jómódú, műveltebb polgárok. Lehet 10. osztályig tanulni, az az itteni szakközépiskolának felel meg. A legkevesebb eredményt nyújtó a Hauptschule ahonnan nem sok helyre juthat az ember. Felsőoktatásban is széles a választék.No user avatar
knipferd
Latest page update: made by knipferd , Sep 9 2008, 9:46 AM EDT (about this update About This Update knipferd . - knipferd

4 words added
4 words deleted

view changes

- complete history)
Keyword tags: None
More Info: links to this page
There are no threads for this page.  Be the first to start a new thread.